6 tips om slimmer te zoeken naar je droomhuis

6 tips om slimmer te zoeken naar je droomhuis

Er zijn 4 miljoen koopwoningen in Nederland. Dan zou er toch zeker wel een zijn die voor jou bestemd is?

Hoodhunt gaat jou helpen jouw droomhuis te vinden. Daarom hebben we een aantal zoektips voor je op een rij gezet. Want voor wie écht wil, zijn er altijd mogelijkheden. Heb jij een goede tip? Laat het ons dan weten en win een taart!

1. Doe onderzoek

Een kasteel met 10 kamers voor een ton gaat niet lukken. Wees zo realistisch mogelijk met je zoekvraag en doe eerst onderzoek in de wijk. Welke huizen worden aangeboden? Hoe groot zijn die? Wat zijn prijzen van soortgelijke huizen in de buurt? En: waarvoor zijn die uiteindelijk verkocht? Het openbaar kadaster kan je bij deze zoektocht helpen, daar staan alle transacties. Een zoektocht op de Hoodhunt kaart ook al, daar staat altijd het vollledige huizenaanbod op van dit moment!

2. Zorg voor een hood op maat

Bij Hoodhunt krijg je net zoveel matches als je zelf wil. Het hangt af van je zoekopdracht. Hoe groter de hood en het verschil tussen minimum- en maximumprijs, hoe meer matches je zult krijgen in je mailbox. Omdat Hoodhunt wil dat jij het altijd als eerste hoort, sturen we jou direct een bericht als een huis te koop wordt aangeboden. Dat gebeurt bij makelaars vaak 's nachts dus 's ochtends kan je mailbox best boordevol zitten als je zoekvraag te groot is. Krijg je naar je gevoel je veel berichten? Verklein dan je zoekvraag. Is het aan de andere kant naarstig stil in je mailbox? Vergroot 'm dan iets of pas de vraagprijs aan. Succes!

3. Reken je niet rijk; ben rijk (in verhouding)

Richt je in je jacht bij voorkeur op huizen met vraagprijzen, waarbij je nog ruimte hebt om over de vraagprijs heen te gaan. Als je naar huizen zoekt waarbij de vraagprijs al het maximale is dat je kan betalen, is de kans zeer gering dat je succes hebt. Het merendeel van de huizen nu wordt overboden, en flink ook. Zorg dus dat je de bovenliggende partij bent in het bieden. Wees rijk, in verhouding.

4. Ga op tour

Heb jij alle buurten al in kaart gebracht? Of is er misschien ergens nog wel een wijkje waar je overheen gekeken hebt? Je zal versteld staan over al het moois waar je dagelijks langs fietst maar nooit gezien hebt. Doe eens een Hoodhunt tourtje en fiets lukraak door buurten waar je niet zo vaak geweest bent. Verdwaald? Dan ben je waar je wezen moet, want nu ben je pas echt aan het ontdekken! Staan hier geen huizen die de moeite waard zijn? Nu, of met potentie voor de toekomst? Vooral in de Randstad kunnen wijken snel veranderen...

5. Kijk in de toekomst

Natuurlijk, die ene hippe wijk is fantastisch om te wonen, maar die wijk was 5 jaar geleden misschien wel die zo-zo-wijk waar niemand wou wonen. Het kan snel gaan, vooral in de Randstad, Probeer daarom niet alleen te kijken naar wat nu een mooie wijk is, maar zoek vooral naar de potentie voor de toekomst. Veel instanties zijn dagelijks bezig met die toekomst, zoals de gemeente. Bestemmingsplannen zijn gratis toegankelijk. Daarin staan misschien wel plannen die de buurt een flinke boost kunnen geven. Winkels? Nieuwbouw?  Allemaal indicatie voor een verbeterslag. Praat ook met mensen uit de buurt, of ga naar een inspraakavond. Zo hoor je nog eens wat, soms zelfs als eerste. En de eerste zijn, biedt grote mogelijkheden...

6. Ga ondergronds

Soms is het tijd om je handen vies te maken: tijd voor guerilla-campagne. Bij Hoodhunt deinzen wij niet terug van onorthodoxe middelen. Het idee voor Hoodhunt is ooit ontstaan met een briefje in de bus. Oprichter Erwin kon geen huis vinden en gooide daarom maar een leuk persoonlijk briefje in de bus van een wijk waar hij graag wilde wonen. Binnen een week had hij 8 antwoorden. Hij bood op 2 huizen, kocht er 1. Guerilla zit in onze wortels zeg maar. 

Weet jij het beter?

Super! Wij verzamelen goede tips, dus kom maar op! Stuur jouw zoektip daarom in via onderstaande link. Je helpt al die medezoekers in Nederland een stukje verder, en je maakt kans op de TipTaart van de maand! Kun jij en iedereen om je heen lekker genieten van jouw slimme idee!

Categorie: