Help, ik krijg te veel huizen in mijn mailbox

Help, ik krijg te veel huizen in mijn mailbox

Oei, heb je te veel succes met je hoods en zie je tussen de huizen je droomhuis niet meer? Geen paniek, dat is zo gepiept!
Ik krijg te veel huizen die ik niet interessant vindt

Krijg je veel huizen waar je niet wil wonen? Dan is de oplossing simpel: kijk naar de specificaties van het huis en pas je zoektocht aan. Vind je de plek niet ok? Verklein dan je hood. Aantal kamers of oppervlakte niet goed? De prijs niet ok? Pas dat ook aan! Hoe specifieker je hood, het betere resultaten je krijgt. Teken ook beter meerdere kleinere hoods dan 1 grote. Zo voorkom je slechte matches! 

Ik vind ze allemaal interessant, maar kan het aantal niet bijhouden

Goede buurt, goede prijs, goede aantal kamers en oppervlakte? Dan heb je eigenlijk ontzettende mazzel, want blijkbaar is het aanbod groot. Ons advies is om volle bak ervoor te gaan.​ De meeste huizen worden 's nachts te koop gezet dus start iedere dag met een kwartiertje huizen bekijken. Vind je iets waarvoor je echt wil gaan, verspil dan geen tijd en neem direct contact op met de verkopende partij. Is dat de makelaar: prima. Informeer naar de procedure en probeer dezelfde dag nog een bezichtiging te krijgen. Is dat de verkoper zelf? Fantastisch! Neem contact op voor een persoonlijke afspraak, ook het liefst dezelfde dag. De eerste zijn bij een bezichtiging is die paar uurtje vrij nemen op je werk dubbel en dwars waard!

Als er zoveel aanbod is, moet ik misschien wel kritischer zijn

Dat is geen gekke gedachte. Als je zoveel matches krijgt, zit je  in de luxe positie dat je de lat in je zoektocht hoger kan leggen. In bijvoorbeeld een lagere maximum prijs, een groter oppervlakte, of meer kamers! Het is in de huidige woningmarkt ook slim om verder vooruit te kijken. Is dit het huis waar je makkelijk 10 jaar in kan wonen? Misschien is het in de toekomst minder makkelijk om een nieuw huis te kopen, dus een goede beslissing nu voorkomt problemen straks!

Categorie: