Hmm, ik krijg te weinig berichten in mijn mailbox

Hmm, ik krijg te weinig berichten in mijn mailbox

Is het stil in je mailbox? Ga de volgende punten even na, zie je iets over het hoofd?

Hoodhunt is een handig instrument, maar je kan makkelijk te veel of te weinig berichten binnenkrijgen. Neem even de tijd om je hoods goed af te stemmen en je krijgt de beste tips!

1. Misschien is je hood te klein

Kijk eens naar je getekende hoods. Zijn de huizen er net buiten echt geen optie? Kijk ook eens naar hele andere buurten. Vooral in grotere gemeenten kunnen er veel buurtjes/straten zijn die je nooit zijn opgevallen, maar die eigenlijk heel leuk zijn. Tip: doe eens een Hoodhunt Tourtje op fiets of auto: zwerf lukraak rond in buurten die je niet zo goed kent. Ben je verdwaald? Dan ben je waar je wezen moet, want nu ben je pas echt aan het ontdekken! Kijk eens om je heen: zijn er hier geen huizen waar je zou willen wonen?

2. Klopt het aantal kamers en meters?

Je hebt een minimum aan kamers en oppervlakte opgegeven. Zijn er daarvan genoeg huizen in jouw hood? Misschien kun je het bereik wat oprekken, en genoegen nemen met minder oppervlakte en/of aantal kamers? Alles zoals je het hebben wil? Prima, ga naar het volgende punt.

3. Is je budget realistisch voor deze buurt?

Check even je minimum- en maximumprijs. Is die realistisch in de wijk waarin je zoekt? Controleer op onze kaart een paar huizen, liggen die vraagprijzen in het bereik dat je opgegeven hebt? Ja? Ga dan naar punt 4.

4. Klopt alles? Heb dan geduld

Je ziet niets dat je wil veranderen? Dan moet je geduld hebben, dan worden er erg weinig huizen aangeboden in deze buurt... Dat kan natuurlijk. Nu is het zaak om alert te blijven. Want krijg je een bericht in je mailbox, aarzel dan niet. Dan is het tijd voor actie. Volg dan onderstaande stappenplan:

  1. Blijf ademen en dubbelcheck het huis goed. Is dit wat je zoekt?
  2. Ja? Neem dan direct contact op en plan zo vroeg mogelijk een bezichtiging, het liefst vandaag nog. Zelfs als je vrij moet vragen van je werk. De eerste zijn heeft grote voordelen!
  3. Go tiger!
Categorie: