Zelf je huis verkopen, een goed idee?

Zelf je huis verkopen, een goed idee?

Julie S. (30) en haar vriend overwogen zelf hun huis te verkopen. Maar pfff, 50 man in je woonkamer, daar moet je toch niet aan denken?

“Eerst maar eens zelf proberen, besloten mijn vriend en ik toen we ons huis wilden verkopen. Onze buurt in Amsterdam Noord was de laatste jaren erg in trek geraakt en het huis, een sfeervolle oude arbeiderswoning van 50 m2, was nu ineens heel populair. Fijn natuurlijk, maar het betekent ook dat je zomaar 50 kijkers over de vloer krijgt. We zagen dat om ons heen gebeuren en eerlijk gezegd moest ik daar niet aan dénken. Ook het idee dat iedereen bij ons binnen zou kijken, op Funda of zelfs door het raam, stond me echt tegen. Daar vind ik een huis gewoon veel te intiem voor.”

1,8% courtage, maar waarvoor?

“We hebben toen toch maar eerst een makelaar gesproken. Die intake bevestigde ons gevoel: dat 1,8% courtage veel geld is en daar voor ons eigenlijk vrij weinig tegenover stond. Terwijl de makelaar in ons keukentje zijn verhaal deed besloot ik: dat kunnen wij zelf wel. Wij doen altijd alles een beetje anders, dat hoort nu eenmaal bij ons.”

Vrienden van vrienden, dat was de doelgroep

“Meteen na die intake heb ik iedereen in onze omgeving laten weten dat ons huis op de markt was. Vrienden van vrienden, dat was de doelgroep. Interesse? Mail me maar! Via via stroomden de reacties binnen en in no time zaten we met het eerste stel aan de koffie. Dat persoonlijke contact maakte alles zoveel fijner en relaxter.”

Geen vraagprijs, maar richtprijs

“Openheid vonden we heel belangrijk, over alles. Al in de eerste mail gaf ik onze richtprijs aan. Dus geen vraagprijs waar mensen overheen zouden gaan bieden, we voelden niets voor tactische spelletjes. Iedereen wist zo meteen of het haalbare kaart was of niet. Sommige mensen haakten af en alleen de serieuze kandidaten bleven over.

De bezichtigingen verliepen anders dan met een makelaar. Na de kennismaking ging ik een eindje wandelen met de hond zodat mensen ongehinderd door ons huis konden lopen. Zoveel prettiger dan dat er iemand over je schouders meekijkt!”

Alles in eigen hand en de buren blij

“Binnen twee weken was de verkoop rond. Net iets onder de richtprijs maar wél zonder voorbehoud. En aan iemand die goed in deze hechte buurt past. Fijn voor onze oude buren. Ook de koper was blij: op een andere manier had zij in deze oververhitte markt nooit een huis kunnen bemachtigen. Al dit soort dingen in eigen hand hebben, dat gaf me uiteindelijk echt een goed gevoel.”

Tips:

1.     Zelf je huis verkopen en mensen rondleiden kost best wat tijd en energie. Bedenk vooraf of dat bij je past.

2.     Doe onderzoek: is je buurt in trek? Wat brengen vergelijkbare huizen op?

3.    Geef potentiële kopers meteen duidelijke informatie: over de staat van het huis, wat voor buurt het is - veel kinderen of juist niet - en wat je richtprijs is. Zo weten zij waar ze voor komen en krijg jij alleen serieuze kijkers.

4.    Meedoen aan de gekte van de markt kan, maar hóeft niet. Je bepaalt zelf wat je wel of niet oké vindt!

Wat vind jij?

Heb jij ervaring met het zelf verkopen van je huis? Of ben je juist nieuwsgierig? Laat dan wat van je horen! Wij - en vele Hoodhunters met ons - horen graag wat jij vindt!

Categorie: