Waar worden verkopers blij van? Zo koop je dat huis!

Waar worden verkopers blij van? Zo koop je dat huis!

Heb je een woning gevonden? Dan is het zaak dat je snel en doortastend te werk gaat. Maar vergeet nooit dat de gunfactor doorslaggevend is om succesvol te onderhandelen. Ontdek hier waar verkopers blij van worden!
​1. Zekerheid, en dan met name financiële zekerheid.

Heb je al een positief oriënterend gesprek gehad bij een hypotheekadviseur? Laat dat dan weten! Slimme tip: sommige verkopende makelaars hebben een eigen hypotheekafdeling. Laat hen ook eens naar je situatie kijken, het versterkt de gunfactor enorm en verplicht je tot niets.

2. Flexibiliteit over de datum.

Als de verhuisdatum voor jou niet doorslaggevend is, laat dat dan weten. Als de verhuisdatum voor jou wel heel belangrijk is, formuleer dit dan tactisch: met een vriendelijke uitleg bereik je makkelijker het benodigde begrip.

3. Flexibiliteit over de andere voorwaarden.

De financiering is vaak een belangrijke voorwaarde. Stel echter niet te veel bijkomende voorwaarden. Als je bijvoorbeeld een bouwkundige keuring wil laten doen, noem die voorwaarde dan nog even niet als er meerdere kandidaten voor de woning zijn. Een goed idee is om in dat geval even te wachten op de uitkomst van het taxatierapport. Zo’n rapport is nodig voor de bank en kent ook een bouwkundige paragraaf. Als de taxateur twijfels heeft over de bouwkundige staat, dan lees je dat in het rapport terug en kun je alsnog een nadere keuring laten doen. Maar tegen die tijd weet je wel zeker dat jij koper kunt worden! Zijn er geen concurrerende kopers, dan is het stellen van een voorwaarde bouwkundige keuring zeker aan te raden. Noem die voorwaarde niet meteen, maar start eerst de prijsonderhandelingen. Je bent dan “onderweg” en kunt de bouwkundige naar wens iets later langs laten komen.

4. Professionaliteit en zekerheid.

Ben jij als koper van alles op de hoogte? Is alles financieel, juridisch en bouwkundig gecheckt? Dit kun je zeker zelf doen, maar verkopende makelaars vinden het vaak fijn als professionals meegekeken hebben. Niemand is gebaat bij een slechte deal en gedoe achteraf. Laat dus wat mensen in het proces meekijken naar de waardebepaling, de staat van het huis en naar de koopakte. Hoodhunt helpt je graag met onze eigen Aankoopbegeleiding. Daarbij krijg je drie specialismen voor de prijs van één. Zo koop je veilig en zonder gedoe een huis. We zullen daarmee zeker geld voor je verdienen, want onderhandelen is een vak apart...

Ontdek Hoodhunt aankoopbegeleiding

 

Categorie: